Τι είναι το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense

Tο σύστημα gaiasense είναι μια Ελληνική καινοτομία που παντρεύει τις τεχνολογίες πληροφορικής με την αγρονομική επιστήμη με έναν ολιστικό τρόπο. Στον τομέα της ευφυούς γεωργίας το gaiasense είναι πρωτοποριακό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενισχύει και βελτιστοποιεί τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και εφαρμογών ακριβείας στις αγροτικές καλλιέργειες όσο μικρού ή μεγάλου μεγέθους και αν είναι αυτές.

Το gaiasense συλλέγει δεδομένα από το χωράφι, το δορυφόρο, τον επιστήμονα και τον αγρότη, και δίνει τα εργαλεία στο γεωργικό σύμβουλο, τον ερευνητή και τον αγρότη για να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα να βγει καλύτερο, περισσότερο και οικονομικότερο γεωργικό προϊόν από την Ελληνική γη.

Η Ευρωπαϊκή πρωτοπορία όμως του gaiasense είναι ότι αφορά σε όλους.

  • Για πρώτη φορά ο κάθε αγρότης μπορεί να ωφεληθεί ακόμα και αν έχει λίγα στρέμματα. Και μάλιστα χωρίς να απαιτείται να επενδύσει ούτε ευρώ σε τεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Για πρώτη φορά ο κάθε γεωργικός σύμβουλος μπορεί να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία τεσσάρων διαστάσεων ώστε να πληροφορείται για όλες τις πτυχές των καλλιεργειών των πελατών του.
  • Για πρώτη φορά ο ερευνητής έχει ένα εργαλείο με το οποίο αντλεί δεδομένα μεγάλης κλίμακας από όλες τις γεωργικές περιοχές και μπορεί να δοκιμάζει το αποτέλεσμα της έρευνάς του σε παραγωγικό, πραγματικό περιβάλλον.

Η πλατφόρμα gaiasense αποτελεί ένα πολυδιάστατο, ολοκληρωμένο σύστημα υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας, που διευκολύνει τη δουλειά τόσο των αγροτών, όσο και των γεωργικών συμβούλων και των ειδικών επιστημόνων ερευνητών.

Το gaiasense αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα από την εταιρεία NEUROPUBLIC A.E. και εφαρμόζεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια.

Σήμερα το gaiasense καλύπτει περισσότερα από είκοσι πέντα διαφορετικά είδη καλλιεργειών και η υποδομή του είναι εγκαταστημένη σε 65 διαφορετικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό καλύπτοντας περισσότερα από 700 χιλιάδες στρέμματα.

Χρόνο με το χρόνο οι εκτάσεις που καλύπτονται από το gaiasense υπερδιπλασιάζονται. Σε λίγα χρόνια θα καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής αγροτικής γης. Προτεραιότητα στην ένταξη νέων περιοχών δίνεται όπου υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την τοπική παραγωγική οικονομία.

 

===

Πηγή: www.gaiasense.gr

Powered by BetterDocs

Go to Top